Такі славетні дні


Переклад: Glorious days like these https://world.hey.com/dhh/glorious-days-like-these-09854f74 by DAVID HEINEMEIER HANSSON

Такі славетні дні

Це мій улюблений тип дня. Абсолютно порожній графік у поєднанні з соковитим, складним проектом, якому можна його присвятити. Ідеальна протиотрута від страху, який іноді настає, коли цілий тиждень поглинає #ExecutiveLife. Ніщо так не підбадьорює душу, як спостереження за тим, як щось виникає з нічого, а для цього потрібні довгі відрізки безперервного часу.

Мене час від часу запитують, як мені вдається жонглювати всім цим. Бізнес, програмування, подкастинг, перегони, письменництво, сім’я, інвестування. Ось у чому секрет. Календар, який щедро дозволяє собі такі дні, як ці, з простором для глибини та відданості одній справі за раз. Не за допомогою хитромудрих хакерських прийомів підвищення продуктивності, вигадливому складанню календаря чи нескінченних сплесків зайнятості.

Таку відповідь часто зустрічають із недовірою, яка заважає тому, хто запитує, прийняти це як можливу реальність для себе. Зазвичай починається захист: “Звичайно, ви можете робити це зараз, тому що ви працювали шалені години раніше, а ми ще не досягли такого рівня.”

Але ми з Джейсоном завжди так працювали. У всякому разі, раніше ми більше часу працювали саме так. Я пам’ятаю, що більшу частину 2000-х ми взагалі не вели календаря. Тому що відповіддю за замовчуванням на кожне стороннє запрошення було “ні”, і тому що наша команда, яка складалася з менш ніж десятка людей, просто не потребувала особливих церемоній чи спланованої координації.

Це наша реальність, тому що ми самі її створили. Штат компанії складається з одного менеджера. Координація переважно через асинхронну комунікацію. Запуск розробки на 6-тижневих циклах з Shape Up. Це все вибір. І ви теж можете його зробити.

Тож оберіть порожній календар у 2023 році. Прагніть бачити більше таких абсолютно чистих днів. Ви будете вражені прогресом, який він може дати.